fbpx

“Soms wou ik gewoon dat je me precies vertelde wat ik moest doen of zeggen, of dat je me een pilletje gaf waarmee alles opgelost was… maar dat doe jij niet…” en ze glimlachte. Ze zit tegenover me aan tafel en we nemen de afgelopen weken met bijbehorende uitdagingen door.

Ze weet zelf ook heel goed dat het niet zo werkt, al klinkt zo’n ‘short-cut’ soms natuurlijk heel aantrekkelijk.

Om veel verschillende redenen zit mijn ‘Empower JOU’- werkwijze niet zo in elkaar dat ik mensen vertel wat ze moeten doen of zeggen, ik noem er een paar:

  • 1: ik heb er zelf een hekel aan wanneer mensen me vertellen wat ik moet doen 😉 Ik coach anderen zoals ik zelf het liefst gecoacht word: liefdevol, constructief, empowerend en soms even confronterend en ‘doorprikkend’ waar nodig. En altijd aansluitend op de talenten en het proces van de ander.
  • 2: je empowert jezelf niet als je doet of zegt wat een ander je opdraagt te doen of zeggen. Je legt de verantwoordelijkheid voor je eigen proces (en ook je succes!) op die manier buiten jezelf.
  • 3: jij weet zelf van binnenuit het allerbeste wat goed is voor jou en wat past bij jouw proces. Met Empower JOU leer ik jou je eigen talenten zien en gebruiken waarmee je daar zicht op krijgt en er op durft te gaan vertrouwen dat jij ZELF heel goed weet wat goed is voor JOU.

En daarom krijg je van mij nooit een kant en klaar ‘doe het zo!’-advies. Wel duik ik met je mee de diepte in om de angel van je probleem te vinden (heel concreet: ‘het verhaal wat je mag gaan helen’), help ik je licht schijnen op blinde vlekken, onderzoek ik samen met jou wat de beste volgende stap is én laat ik heel bewust de regie en verantwoordelijkheid bij JOU.

En ‘zij’, van het begin van het berichtje, zij maakt hele mooie stappen. Ze is zóveel zachter en zóveel dichterbij zichzelf gekomen.

En dat heeft ze maar mooi zélf gedaan! Niet ‘alleen’, ik mocht en mag haar op vele manieren ondersteunen, maar ze deed het wel ‘zelf’. En het mooie daarvan is: als je weet hoe je het ‘zelf’ kan doen, dan kun je dat de rest van je leven ‘zelf’ doen.

Liefs, Anne

Ps: ben je ook benieuwd naar mijn manier van coaching? Wil jij ook jezelf leren empoweren? Bekijk dan HIER mijn kennismakingsaanbod. Wie weet zie ik je gauw!