fbpx

“Anne, hoe zit het nou met jou?” vroeg ze nieuwsgierig.

We waren net klaar met de Reiki-behandeling en ik had haar daarvoor verteld over de energie-reinigende werking van salie(rook): “Je bent gedragswetenschapper, maar je hebt ook een hele alternatieve kant, he?”
Klopt. En precies daar geloof ik ook in: in de harmonie tussen die twee werelden. Harmonie en samenwerking tussen hoofd en hart, wetenschap en intuïtie, denken en voelen. Yinyang, mannelijke en vrouwelijke energie.
Lange tijd dacht ik dat je voor het één of het ander moest kiezen: wetenschap óf alternatieve hoek.
Ik geloof nu dat het samen mag. Dat ze elkaar juist aanvullen.
Ik voel me het beste bij die samenwerking: als “alles” mee mag doen.
En daar behaal ik de beste en meest duurzame resultaten mee, bij mezelf én mijn klanten.
Alles mag er zijn!

Ik ben Anne, moeder van Lyo en Yannay en vrouw van Yaniv.

Ik hou van mensen, (moes)tuinieren, reizen, natuur, prachtige gesprekken, empoweren, schrijven, tekenen, opvoeden, fotograferen, koken en kruidenzalfjes maken.

Met mijn bedrijf ‘Puur Anne – Empower JOU’ empower ik mensen om vanuit zachte daadkracht de wereld mooier te maken, te beginnen bij jezelf. Door vanuit ons Hart te gaan leven en onze (mannelijke en vrouwelijke) natuurlijke talenten volop te benutten.
Voordat ik voor mezelf begon, werkte ik 13 jaar lang als gedragswetenschapper en orthopedagoog in de jeugd/gehandicaptenzorg waar ik jongvolwassenen met gedragsproblemen mocht behandelen en hun begeleiders mocht coachen.
Die mannelijke, daadkrachtige en analyserende ‘hoofd-kwaliteiten’ die ik vanuit mijn wetenschappelijke opleiding heb ontwikkeld, combineer ik sinds een aantal jaren met mijn vrouwelijke, intuïtieve en helende ‘hart-talenten’ (holding space, reiki, afstemming). En vanuit die balans ontstond de echte voldoening. Én de behoefte om te delen over de zachte kracht van een goede balans in mannelijke en vrouwelijke energie.

Ik geloof in leven vanuit je natuurlijke talenten. In al je mannelijke én vrouwelijke talenten ontdekken, omarmen en op zoveel mogelijk plekken en manieren inzetten. 

Mijn motto is ‘Empower JOU’, zet je jezelf in je Kracht (M/V)! Zodra jij jouw natuurlijke talenten gaat aanspreken en heel goed gaat luisteren naar wat er echt bij jou past, dan ga jij leven vanuit je Hart En daar maak jij niet alleen jouw eigen leven veel mooier van, ook dat van anderen!

Juist dat wat jij ‘gewoon doet’ en als vanzelf beschouwt: daar zit jouw GOUD. En daarmee vind jij jouw missie!

~~~

Mijn eigen zoektocht begon in 2012 toen ik voor het eerst moeder werd en ik gedwongen werd ‘het anders te gaan doen’. Ik kwam er namelijk achter dat ik mezelf en mijn eigen behoeften en wensen al jarenlang voortdurend wegschoof en onbelangrijk maakte: ik was continue gefocust op hoe ik het anderen naar de zin kon maken. En dat eiste, samen met veel gebroken nachten en een gruwelijk slaaptekort, zijn tol. Ik kón niet meer. Het móest echt anders! Ik mocht voor MIJ gaan zorgen. Voor MIJ gaan leven.

Inmiddels vind ik persoonlijke ontwikkeling een van de allerleukste dingen die er zijn: natuurlijk is het soms gruwelijk confronterend, maar je zelf door en door leren kennen heeft zoveel voordelen. Ik kon van  mezelf gaan houden… en dat was het belangrijkst omslagpunt: dat ik, vanuit liefde voor mezelf, me realiseerde dat ik eerst heel goed voor mezelf moest zorgen voordat ik al die liefde oprecht door kon geven aan de mensen om me heen.

Ik ben enerzijds (‘mannelijk / wetenschappelijk’) geschoold in pedagogische wetenschappen, positieve psychologie, traumaproblematiek en cognitieve gedragstherapie. Anderzijds (‘vrouwelijk / intuïtief’) heb ik me verdiept en ondergedompeld in healing, Reiki I, II en III, Holding space, lichtwerk en allerlei manieren van afstemming.

Dat dúrven combineren was een van de grootste uitdagingen! En deze zie ik ook terug bij de mensen waar ik mee werk: ruimte maken voor je vrouwelijke energie is spannend, is niet ‘hoe het hoort / wat normaal is’ in onze maatschappij. Maar oooo zo belangrijk. Waarom? Hier lees je alles over in mijn gratis E-boek.