fbpx
We benutten nog maar een fractie van onze vrouwelijke kracht. We leven in een tijd en een wereld waar de mannelijke energie lange tijd heersend was (nadruk op macht, hard werken, regels, presteren, logica, verstand, resultaat, etc). De prachtige intuïtieve, creatieve, verbindende en helende vrouwelijke energie is eeuwenlang genegeerd en ‘klein gehouden’ door de mannelijke energie. Door de mannelijke energie in onszelf en in de maatschappij.
Gelukkig is er nu een grote shift gaande op Aarde, waarin we steeds meer vanuit ons Hart in plaats vanuit ons Ego gaan leven. En door deze shift krijgt de vrouwelijke energie weer volop aandacht en ruimte. Waardoor de mannelijke energie ook mee kan shiften van Ego naar Hart. Waardoor de nadruk niet alleen meer ligt op macht en strijd, maar de mooie kanten van de mannelijke energie laten zich ook zien: gaan staan voor wat je gelooft, je durven onderscheiden van de massa, op een duidelijke manier je grenzen aangeven: dát is de mannelijke energie die vanuit het Hart wordt gevoed.
De vrouwelijke energie helpt ons ‘voelen wat klopt’ in deze wereld waar momenteel zoveel wordt opgelegd en beweerd. Ze helpt ons om (weer) te vertrouwen op onze intuïtie en daar ook naar te handelen, door de samenwerking met onze mannelijke energie aan te gaan.
Zodra we vanuit ons Hart gaan leven, richten we onze vrouwelijke energie allereerst naar binnen: zetten we haar (eindelijk!) in voor ons zelf. We gaan goed voor onszelf zorgen, we luisteren naar onze innerlijke wijsheid en tonen begrip en compassie voor ons verleden en eerder gemaakte keuzes.
We beseffen ons dat ‘voelen’ onmisbaar is voor een fijn en gelukkig leven en we zien in dat er oude pijn is die ‘opgeruimd’ mag worden. Oude pijn die ons nu belemmert om volop te durven voelen. En mét dat opruimen en helen komt het licht ons Hart binnen, kan het ons hele lijf vullen met liefde! En durven we vervolgens vol op onszelf te vertrouwen, op onze innerlijke wijsheid. En daarmee wordt onze blik verbreed, ons voelen verdiept en ons weten ‘aangezet’.
We herkennen ons Ego als ons Ego en niet als ‘de waarheid’.
De vrouwelijke energie leidt ons naar alles wat aandacht wil, ze laat ons zien wat er nog geheeld mag worden, waar nog pijn en oud zeer zit wat we mogen helen en loslaten. Zónder medicatie of jarenlange therapie waar je afhankelijk van wordt: we kunnen zélf (leren) helen. Vanuit onze vrouwelijke kracht hebben we dat gewoon ‘in’ ons (zowel mannen als vrouwen). We hoeven het alleen maar op de juiste manier aan te spreken: voor ons zelf!
En ja, dit voelt ‘spannend’, want er is nog veel oude mannelijke, ego energie die keihard bezig is om overeind te blijven. En doet er daar mee alles aan om ons (Hart) te onderdrukken: om vooral niet in onze eigen kracht te gaan staan. Het probeert ons bang te maken. En ons Ego doet daar hard aan mee. Het ‘helpt’ je om alle beren op de weg te zien, slingert alle mogelijke veroordelingen en risico’s in je gezicht.
Je Hart weet wel beter: ‘het klopt niet’. De wereld is wél mooi, we gaan wél de goede kant op, jij kunt wél heel veel doen, de wereld zit wél op jou en jouw unieke talenten te wachten!
Het is aan jou wat jij kiest: kies je voor angst (Ego) of voor Liefde (Hart)? Ze zitten allebei in je, het is aan jou waar je naar luistert. Het is aan jou welk pad jij kiest.
De weg van je Hart of de weg van je Ego…
Om naar je Hart te kunnen luisteren is stilte en ‘naar binnen keren’ nodig. Durven luisteren naar jezelf, wat er diep van binnen wordt gefluisterd.
Je Ego mag je even ‘parkeren’… ssssttt… Je Hart wil wat zeggen…
Liefs, Anne
Wil je eens sparren over een coachingstraject? Ik hoor graag van je: info@puur-anne.nl