fbpx

~ Waarom zie en plaats ik al die hartjes? ~

Omdat ik geloof in leven vanuit liefde.
Leven vanuit vertrouwen, leven vanuit je HART.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Daar waar jij voor kiest, dat wat jíj denkt, dat trek je aan.

Dus kies jij voor liefde en vertrouwen, dan zul je beloond worden met mooie uitkomsten, kansen, mensen, gesprekken en liefdevolle lessen.

Kies jij voor angst en overmatige controle, dan zul je angstige (nieuws)berichten, bange, onzekere mensen, overmatige beheersing en andere negatieve eigenschappen van anderen aantrekken.

Ga maar eens na hoe het verschil in je dag is als jij met alle ellende van het nieuws je dag start en vervolgens de straat op gaat: “het zou jou ook zomaar kunnen overkomen” “extra voorzichtig zijn!” “Mensen zijn niet te vertrouwen, er zijn zoveel gekken op de wereld”, etc. zullen gedachten zijn waar jij de dag mee ingaat, en je keuzes op baseert. Je hoofd maakt je angstig en achterdochtig en doet er alles aan om jou (schijn)veilig te houden. Je houdt je klein, maakt zo min mogelijk contact met andere mensen en je probeert zo ongeschonden de dag door te komen.

Of: je kiest er voor om de dag te beginnen met het zetten van mooie intenties. Je leest nog eens door wat je gisteren hebt opgeschreven in je dankbaarheidsdagboek. Je neemt je voor om er weer een prachtige, waardevolle dag van te maken. Je ziet alles wat je overkomt als een waardevolle les of een liefdevolle bevestiging dat je er goed aan doet om ne HART te volgen. Je voélt hoe mooi het is om in verbinding staan met anderen (ook ‘vreemden’) en staat open voor ‘hart tot hart gesprekken’. En met deze gedachten ga jij de dag in!

Welk voorbeeld wil jij je kinderen geven?

Waar kies jij voor?

Durf jij te vertrouwen op de wijze lessen van je HART en je focus te leggen op al het moois wat er is?

Liefs, Anne