fbpx

~ inkijkje in mijn manier van werken ~

Op deze herfstige dag in augustus heb ik gelukkig bloemetjes uit eigen tuin om de boel een beetje op te vrolijken, en lekker warme koffie 🙏

Ik heb sinds een paar maanden een hele fijne nieuwe Empower JOU – werkplek en elk begin van de maand trek ik hier kaarten, die dan ook de hele maand blijven staan. Om mijn intenties voor de maand wat kracht bij te zetten en verdieping te geven.

Gisteren ruimde ik de kaarten van juli op en hielpen ze me prachtig terugblikken op de inzichten van afgelopen maand.

Ik werk al jaren met “Toekomstplannen”, in de coachingstrajecten die ik aanbied, en ook voor mezelf. Ik teken dan het ideale toekomstbeeld uit, waar je naar toe wilt “werken” en flowen, en dat geeft continu je grotere plaatje weer. Het helpt je richting bepalen en belangrijke keuzes maken (“Brengt dit me dichter bij mijn ideale toekomst?”).

Zo’n beeld ontstaat vanuit je Hart, en vanuit je vrouwelijke energie. Vervolgens zet je je mannelijke energie in om de juiste actie ondernemen.

Ik stel dan ook (per kwartaal/trimester) kleinere doelen, en gebruik mijn mannelijke energie om te kaderen en focussen op bepaalde taken. Mét de verdiepende ondersteuning dus van mijn vrouwelijke energie, die continu blijft voelen of het “nog klopt”, of het nog goed voelt. Deze kaarttrekkingen helpen mij er enorm bij om niet door te schieten vanuit mijn hoofd en denken (mannelijke energie). Het helpt de boel goed in balans houden!

En zo’n quote die ik vandaag open sla (“Remember why you started”) geeft me dan weer een hele mooie extra reminder voor waar ik me vandaag op mag focussen: ik sleutel wat aan mijn website en deze quote laat me meteen weer voelen en zakken in het ‘gevoel van toen’: waarom ben ik mijn bedrijf begonnen?

Poeh… ik weet het meteen weer… ik zag (met name op mijn werk) zó veel ongelukkige, gestresste mensen om me heen, die alleen maar “Druk!” konden antwoorden als je hen vroeg hoe het met ze ging.

Dat was 5 jaar geleden… Ik had al een hoop coaching en innerlijk werk gedaan, maar herkende dat drukke, gestresste en ongelukkige gevoel nog maar al te goed! Zo liep ik er zelf ook lang bij…

Met veel te veel nadruk op mijn mannelijke energie (alsmaar doorbikkelen!) en veel te weinig nadruk op mijn vrouwelijke energie: er was geen ruimte om te voélen of het wel klopte waar ik mee bezig was.

Geen ruimte voor intuïtie en zachtheid…

Daadkracht, aanpakken en doorzetten, dat was wat er moest gebeuren. Dag in, dag uit…

En dat werkt dus niet. Zelfs niet voor mannen, hélemaal niet voor vrouwen.

En “that’s why I started” 😊❤