fbpx

 

Je maakt een een keigoed plan, je hebt alle stappen tot in de puntjes uitgewerkt en weet welke doelen je wilt bereiken (nieuwe baan, 10 kilo afvallen, etc). En vervolgens lukt het je maar niet om je er aan te houden… het.lukt.je.gewoon.niet. Je; voelt dat er iets moet gebeuren, er moet echt iets veranderen. Maar je houdt het hooguit een paar dagen vol en dan dwaal je weer af, dan neemt iets anders weer de overhand en ligt je plan stof te vangen op de kast.

Wat gaat daar mis?

Of… je wilt dolgraag een plan maken, maar het lukt je niet! Je blijft maar twijfelen en twijfelen en twijfelen of het écht iets voor je is. Voelt het nou wel goed of voelt het nou niet goed? Je stelt uit, piekert, twijfelt en nog steeds is er geen plan. Je mooie idee blijft een droom die geen werkelijkheid gaat worden… je baalt, maar durft gewoon niet.

Wat gaat daar mis?

Of…. je schiet van het een naar het ander, als een ongeleid projectiel grijp je het een na het ander aan wat je mogelijk dichter bij je droomleven brengt.

Je schiet van hot naar her en doet van alles een beetje. Het lijkt alsof je ontzettend veel doet maar in werkelijkheid kom je niet veel verder.

Wat gaat daar mis?

In alle gevallen is er geen goede samenwerking tussen Hart, Hoofd en Buik.

In het eerste geval heeft het Hoofd teveel overhand en is er niet naar het Hart geluisterd. Het plan is bedacht en gebaseerd op iets wat in je hooofd een goed plan leek, wat nou eindelijk eens zou moeten gebeuren. Want je voélt (buik) dat er íets moet vetanderen. Maar doordat je het niet vanuit je Hart hebt gemaakt mis je de motivatie om er ook echt voor te gaan.

In het tweede geval durven Hart, Hoofd en Buik zichzelf en elkaar niet te vertrouwen. Ze mogen allemaal meedoen, maar hebben te weinig zelfvertrouwen in zichzelf en te wenig vertrouwen in zichzelf.

In het derde geval heeft je Buik een te grote rol in het “vangen van je droom”, je Hart geeft aan wat het wil en je Buik probeert hier aan te voldoen door alles aan te grijpen wat goed voelt. Maar je Hoofd is overgeslagen! Je Hoofd is keigoed in plannen maken, maar is niet (voldoende) meegenomen, waardoor het allemaal kant nog wal raakt.

Herken jij jezelf in een van deze situaties? 

Het optimaal laten samenwerken van je Hart, Hoofd en Buik is de rode draad in het Empower JOU – traject.
Je leert allereerst hoe je ruimte kunt maken om naar de fluisteringen van je hart te luisteren, en hoe je buik je hierbij kan helpen. Je gaat vervolgens na op welke manier jouw Hoofd je nu saboteert en tegenwerkt met storende gedachten en overtuigingen, en nadat je die hebt blootgelegd en aangepakt, ga je pas echt plannen maken!

Zeer goed gefundeerde plannen dus, vanuit een heel duidelijk hartsverlangen! En met je buik als een soort compass wat je de juiste mensen, plekken en kansen helpt aantrekken en vinden.

Díe plannen slagen 😘😘

En die plannen leer ik je maken in het Empower JOU – traject.

Interesse? Stuur me een mailtje op: info@puur-anne.nl

Liefs, Anne