fbpx

Elke dag rijd ik op mijn scootertje langs een muurschildering met deze tekst van Mohammed Ali en bijna dagelijks ben ik me er van bewust dat er zoveel waarheid in zit!

“Everything is practice”

(Be)oefenen, (be)oefenen, (be)oefenen….

Dat wat je bewust (be)oefent, daar word je beter in, gaat steeds soepeler en moeitelozer.

Ik realiseer me regelmatig: ‘Wow, weet je nog hoe spannend dat was toen je dat voor de eerste keer (keren) deed?’

Zo nam ik ongeveer een jaar geleden mijn eerste filmpjes op: doodeng en redelijk stamelend of veel en veel te snel ratelend.

En ik herinner me nog goed mijn eerste Toekomstplan als gespreksleider, een jaar of 5 terug: wow, wat voelde ik me ongemakkelijk!

Mijn eerste Reiki-behandeling gaf ik 1,5 jaar terug, ook zó spannend!

Dat scooterrijden vond ik een paar maanden terug ook echt nog heel eng. Ik oefende de eerste weken op de rustige achterafweggetjes. Het duurde echt wel een tijd voordat ik me zeker genoeg voelde om de drukke Island Road op te gaan (laat staan óver te steken ?). Maar het is allemaal oefening! Doen, doen, doen en vertrouwen op je eigen kunnen én grenzen: pas toen ik me écht zeker genoeg voelde ging ik pas de weg op met de kinderen.

En als ik dan zie en voél hoe makkelijk en natuurlijk al die enge dingen me nu afgaan: dat had ik nooit kunnen bedenken toen ik er aan begon!

Ik hoopte het natuurlijk wel, maar twijfelen heb ik echt wel veel gedaan. Met m’n hoofd welteverstaan, vanuit mijn hart waren dit dingen waarvan ik wist dat het goed zou komen, anders zou ik er niet aan begonnen zijn!

Oefenen en vooral ook béoefenen: doen, doen, doen! En durven ‘falen’ en leren. En erop vertrouwen dat je intuitie je de weg wel wijst…

Durven ‘falen’. En erop vertrouwen dat je intuïtie je de weg wel wijst… Als het iets is dat vanuit je HART goed voelt om te doen, dan komt het goed!

Dus ook al is het eng en spannend: check even goed of het goed voélt! En zoja: dan komt het écht goed.

Dat is voor mij de basis van groei en ontwikkeling.

Ben jij nog elke dag aan het leren?
Nieuwe dingen aan het (be)oefenen?

Laat me weten:
1) waarvan jij nooit van had gedacht dat het je uiteindelijk zo makkelijk en moeiteloos af zou gaan, of
2) waarmee je nu nog volop in het ‘oefenproces’ zit!

Ik ben echt benieuwd of en hoe jullie jezelf uitdagen!

Liefs , Anne