fbpx
Ze keek me verbaasd aan: “Echt?”
Ja. Ik maak élke dag tijd voor persoonlijke ontwikkeling en healing. En ik pak alles het liefst op het moment (de dag) zelf aan. Dan hoeft het niet op te hopen en houd ik mijn ‘binnenkant’ schoon en opgeruimd.
Dit heeft dagelijks mijn grootste prioriteit: dat ik lekker in mijn vel zit en mijn eigen energie(veld) niet laat ‘bevuilen’ door anderen óf door een opeenstapeling van oude pijntjes in mezelf.
“Ik vind altijd dat ik daar geen tijd voor heb, dat het ‘luxe’ is, eerst het harde werk en dan kom ik zelf”, zei ze.
En ze liet het eens bezinken, want het klonk haar wel heel logisch in de oren: emotionele en lichamelijke zelfzorg op 1 zetten zodat je zelf lekker schoon en opgeladen de buitenwereld in gaat = hoe je reageert op je kinderen, je partner, je collega’s, etc.
Dát is persoonlijke ontwikkeling: je zelf door en door leren kennen zodat je steeds dichter bij jezelf komt.
Als je dicht bij jezelf staat, bij jouw ‘ware zijn’, dan leef je vanuit je Hart, met een groot bewustzijn op hoe het met je zelf gaat, en dan leef je ‘zuiver en puur vanuit jezelf’.
Dan laat je je gedrag en stemming niet afhangen van wat de ander mogelijk gaat doen en zeggen en hoe dat mogelijk jouw (oude) pijn raakt.
Nee, dan weet je dat jouw pijn er is, dat die van jou is en de ander alleen maar laat zien wat er pijn doet in jou. En dat mag je meenemen voor je eigen proces.
Waarbij de grote brokstokken (wonden) eerst bovenkomen en het daarna vooral “bijhouden” is. Waarbij je dus elke dag bewust bent.
Als je eenmaal weet hoe je kunt achterhalen wat je pijn is, wat er geraakt wordt en hoe je dat kunt helen, dan vul jij jezelf steeds meer met licht. Met liefde.
En mag jij vanuit jezelf gaan leven. Niet in reactie op de buitenwereld, maar vanuit jouw Hart, vanuit jouw binnenwereld naar buiten toe.
En dat is het proces waar we allemaal voorstaan of al inzitten.
Dat is het proces van bewustwording, van ‘wakker worden’, van ‘zien wat de bedoeling’ is. Ervaren hoe “vrijheid voelt”.
Hoe pijnlijk dit proces ook kan zijn… je krijgt nooit meer te behappen dan je aankunt, en er is altijd iemand om je heen die al een paar stappen verder is in dit proces en die je kan begeleiden en empoweren.
Net zoals ik dat aanbied in de vorm van online cursussen of 1 op 1 coaching en healing: er wordt zoveel kennis en liefde gedeeld.
En ja, coaches en cursussen springen als paddestoelen uit de grond: gelukkig maar, want er is zo veel te helen en te leren kennen in jezelf! Bij ons allemaal.
Zie coaches en cursussen maar als “de liefdevolle spiegels”: zij laten je op een fijne manier zien wat er in jou speelt.
In tegenstelling soms tot je partner of kinderen: daar uit het zich vaak in irritatie, frustratie, onbegrip en strijd.
Als je leert hoe je liefdevol naar binnen kunt kijken, dan “ben je bezig met jouw proces van persoonlijke ontwikkeling”.
Je kunt elke dag kiezen om met dit proces te starten. Je mag elke dag kiezen of je je focus richt op wat er in de buitenwereld allemaal zo naar is óf…. je gaat kiezen om naar binnen te kijken, wat daar gezien, gehoord en geheeld wil worden.
Kiezen voor vrijheid… begint bij kiezen voor ruimte maken in jezelf. Opruimen van (pijn) en oude overtuigingen, zodat er ruimte komt voor jouw talenten en missie!
Zodat jij jóuw leven kunt gaan leven 😘, ongeacht waar een ander voor kiest: jij kiest voor JOU.
Gebruik je buitenwereld als spiegel, niet als strijdveld.
Liefs, Anne