fbpx
~ 5 voorwaarden voor het creëren van balans ~
Je bent druk, hebt veel aan je hoofd, voelt dat je van alles ‘moet’ en je to-do lijst is enorm. Je rent door en houdt ál die ballen steeds maar in de lucht. Elke dag weer. Je vraagt je wel eens af hoelang je het nog volhoudt… en of dit nou het leven is wat je wilt leven….
Overal om je heen hebben het mensen het over ‘balans’… bleh, je voelt je alles behalve in balans! Hoe kun je nou in balans zijn als je zóveel MOET?
Ik begrijp precies hoe irritant het is dat iedereen maar roept dat het allemaal draait om ‘balans’. Alsof het een toverwoord is.
Als werkende moeder, met een huishouden en een relatie, een sociaal leven, hobby’s, familie en vrijwilligerswerk is het creëren van balans ontzettend lastig.
Het behouden van die balans nóg moeilijker.
En tóch is ‘balans’ wat je wilt…
Want hoe fijn zou het zijn als je je niet steeds van het een naar het ander geslingerd voelt, maar lekker stevig in het leven staat? Met twee benen op de grond en een duidelijke focus? En jíj de touwtjes in handen hebt. En jíj bepaalt welke richting jouw leven op gaat?
Maar hoe creëer je dat nou?
Ik geef je graag 5 voorwaarden die ten grondslag liggen aan een juiste balans.
En ik vertel je graag eerst wat ik onder ‘een juiste balans’ versta.
Vanuit mijn Me, Myself & Mama – visie bestaat een juiste balans uit het evenwichtig en moeiteloos verdelen van jouw (positieve!) aandacht over jouw belangrijkste drie basisrollen.
Dus: je geeft jouw rol als Vrouw (werk & persoonlijke ontwikkeling) evenveel aandacht als je rol als ‘Vrouw van’ (relatie) en evenveel aandacht als jouw rol als Mama (opvoeding & band met je kinderen).
Zo’n juiste balans kan alleen ontstaan vanuit innerlijke rust en focus.
Dus wat is er nodig zodat je die balans kunt creëren?
De allereerste voorwaarde voor het creëren van een fijne Me, Myself & Mama balans is:
// 1 Je hebt zicht op jouw energiegevers en energievreters en weet hoe je er invloed op uit kunt oefenen, zodat jouw gemiddelde energielevel lekker in de plus zit en jij ruimte voelt om leiderschap te pakken over jouw leven.
Vervolgens is het belangrijk dat jij:
// 2 – Een glashelder inzicht in jouw natuurlijke talenten hebt, want dat geeft je de mogelijkheid om Talentgericht te leven. Talentgericht werken, talentgericht liefhebben, talentgericht opvoeden: dit geeft je voldoening en creëert innerlijke rust.
Daarbij is het heel belangrijk dat jij:
// 3 – Weet wat jij écht belangrijk vindt. Wat jouw hartverlangens en dromen zijn. Want alleen dan kun jij de juiste keuzes maken en goede prioriteiten stellen. Waardoor jij je agenda kunt vullen met de juíste afspraken en to-do’s!
en
// 4 – Je mag je gedachten (a.k.a. de verhalen die je jezelf vertelt) veranderen van ‘moeten en druk zijn’ naar ‘mogen en léven’.
Ten slotte kun je niet zonder:
// 5 – Een positief zelfbeeld. Dit maakt je veerkrachtig, optimistisch en vol vertrouwen in jouw kansen en mogelijkheden, waardoor je ook daadwerkelijk die belangrijke keuzes dúrft te maken.
Vanuit deze 5 voorwaarden kun jij van binnenuit een heerlijke balans creëren, én volhouden!
En vanuit deze voorwaarden focus jij je dus eerst op je rollen als Vrouw, ‘Vrouw van’ en Mama. Elke dag weer.
Zodra dát lukt, dan ga je pas verder met al die andere rollen die je óók hebt (dochter, zus, vriendin, vrijwilliger, hulpouder, buurvrouw, etc.).
First things first.
Liefs, Anne
Meer lezen over mijn Me, Myself & Mama – visie en hoe ik jou kan helpen met het creëren van een duurzame balans, gebaseerd op deze 5 voorwaarden? Kijk dan eens op: www.empowerjou.nl/mmmmax