fbpx

Wil je een leuke Hack leren om anders met je Ego om te gaan?

Lees dan helemaal door tot aan het einde:

Je weet het inmiddels, he 😉 die belemmerende, strenge, afzwakkende en betuttelende stem is je Ego-stem.
Je Ego doet niks liever dan jou houden op de plek waar je bent. Ongeacht of je gelukkig bent of niet. Je Ego ‘doet niet aan geluk’. Je Ego doet aan (schijn)veiligheid en controle.
En dit is de top 5 van Ego-argumenten waarom jij GEEN oriënterend gesprek voor het Empower JOU – jaartraject zou moeten plannen:
1) “Je moet het gewoon zélf kunnen”.
Je Ego vindt om hulp vragen en ondersteuning accepteren zwak. Alsof je minder mens, minder waardig, zou zijn als jij coaching aan zou gaan. Alsof jij het niet waard bent om empowered te worden, alsof je niet volledig gelijkwaardig zou blijven als mens als jij hulp zou inschakelen.
2) “Het is veel te duur (hier kun je zoveel kleding/speelgoed/vakanties voor kopen)”
Je Ego is gericht op de materialistische 3D buitenwereld. Je Ego gaat niet voor ‘duurzaam geluk’. Je Ego vindt en denkt ook dat jij het niet waard bent om zoveel geld, energie en aandacht aan te besteden. En daar heeft íe ergens nog gelijk in ook 😉 want als jij dit wél gaat doen krijgt jouw Ego veel minder macht!
3) “Daar heb ik nu geen tijd voor (de kinderen zijn nog klein, mijn man is druk, etc)”
Je Ego is een kei in beren op de weg zetten en om je te vertellen waarom het allemaal NIET zou kunnen. Je Ego is gefocust om wat er allemaal ‘moet’ in de buitenwereld. En is daar heel erg druk mee. Dingen horen nou eenmaal zo, die kun je niet zomaar veranderen (onee..?). Je Ego houdt je weg bij elke verandering, hoe positief die ook kan zijn.
4) “In een groep gecoacht worden is niks voor mij!”
Je Ego is zich continue aan het vergelijken met anderen, daarom is je kwetsbaar opstellen in een groep niet iets waar het om staat te springen. Want wat als jij ‘nog niet zo ver / goed / slim / briljant’ bent als de ander? Of wat als die ander het veel moeilijker heeft en jij dus eigenlijk gewoon een aansteller bent?
(note: het overgrote deel van de coaching en heling is 1 op 1, jij deelt alleen wat je zelf wilt met de groep)
5) “Waarom zoveel investeren als je niet precies weet wat het oplevert?”
Je Ego houdt van ‘alles houden zoals het is’, van zekerheid. Vooral geen kansen, mogelijkheden en nieuwe manieren onderzoeken en vertrouwen op een goede uitkomst. Want het zou maar tot verandering leiden! Dan zou het moeten toegeven dat het toch echt wel anders kan en dat anders ook echt veel leuker en fijner kan zijn! En je Ego geeft niet graag toe dat het ‘fout’ zat… dat het ‘ongelijk had’. (Is het ‘overleven’ of ‘kansen pakken en léven’?)
En als Bonus:
“Dadelijk ontdek ik iets over mezelf wat anderen zal afschrikken. Waar ik anderen mee verlies!”
Je Ego is doodsbang om buitengesloten te worden, om er niet meer bij te horen. Om raar gevonden te worden. Liever ongelukkig dan ‘puur en uniek’.
Wil je een leuke Hack leren om anders met je Ego om te gaan?
Bekijk de situatie eens uit het oogpunt van je beste vriendin: als je beste vriendin (waarvan je weet dat ze zoveel meer talenten in zich heeft dan ze nu laat zien, dat ze zo veel meer gelukkiger zou worden als ze haar Hart zou durven volgen) jou bovenstaande argumenten zou voorschotelen waarom ‘ze toch maar geen coaching aan gaat’…. Wat zou jij haar dan zeggen?
Van 1 tot en met 5 + de Bonus: probeer het maar eens.
En neem je eigen advies ten Harte ❤
Je kunt je gesprek plannen tot en met 20 mei, daarna sluit de inschrijving.
Het traject zelf start op maandag 31 mei.
Stel je eens voor waar je aan het einde van dit jaar al zou kunnen staan… welke prachtige voornemens je kunt maken voor 2022.. volledig vanuit jouw GOUD en jouw prachtige missie hier op Aarde!
Liefs, Anne